marți, 27 noiembrie 2012

Carucior Mini

Daca tot am prezentat noul carucior oficial BMW-Maclaren, va propun si o varianta pentru iubitorii de Mini. :-)


Pacat ca nu prea incape in portbagajul unui Mini.

duminică, 18 noiembrie 2012

Va plac carucioarele BMW?

In aceasta luna, BMW impreuna cu binecunoscuta marca de carucioare Maclaren au lansat un produs la care multi tati visau: caruciorul BMW, un carucior din colectia Maclaren "Objects of design". Nu este neaparat mai rapid decat alte carucioare de copii, insa cu siguranta ca este agil si stilish. Va fi disponibil la inceputul anului 2013, insa probabil ca nu atat de curand in Romania. Un produs care ii va motiva pe tati sa iasa mai des la plimbare cu bebelusii si un motiv in plus pt BMW sa aiba fani ai acestui brand in randul consumatorilor de cateva luni.
P.S. acum puteti gasi carucioarele BMW si in Romania.



marți, 13 noiembrie 2012

Cel mai usor carucior pentru copii

Unul dintre criteriile importante in alegerea caruciorului este cu siguranta greutatea. Cu cat caruciorul are mai multe accesorii cu atat este mai greu. Dintre toate carucioarele de pe piata din Romania, fara a avea pretenia unei marci de renume, este cu siguranta Caruciorul Baby Care/GoodBaby D888.

Caruciorul are doar 3.6 kg (pe diverse site-uri am gasit intre 2.8 si 3.6 kg), dimensiuni 29 x 24 x 65 cm, 3 roti duble cu suspensii, spatar fix, frana pe rotile din spate, centrura de prindere in 5 puncte si este recomandat pentru copii cu varsta de 15-36 luni.

Comparativ cu acest carucior exista Maclaren Volo care cantareste 4 kg  insa costa cu 35% mai mult dar are garantie 24 de luni, design si calitate a materialelor superior.



Pe internet il puteti cumpara de pe okazii sau de la toyplex aici: http://www.toyplex.ro/Toyplex/Articole_pentru_nou-nascuti/Carucioare_si_accesorii/Disney_Mickey/Carucior_sport_3_roti_D888

luni, 5 noiembrie 2012

Inglesina Trilogy: noul caruciorul sistem 3 in 1

Incepand de la 1 noiembrie 2012 este disponibil si in Romania noul carucior sistem lansat de Inglesina: Trilogy (care face parte din colectia de carucioare 2013).

Caruciorul include
- sasiu cu scaun sport reversibil
- landou
- scoica auto Inglesina Huggy Multifix
- genata pentru carucior
- cos de cumparaturi
- suport pentru biberon (foarte util)
- husa de iarna pentru picioare
- husa pentru ploaie

Trilogy este foarte asemanator cu caruciorul Inglesina Zippy System Free. C
aruciorul Inglesina Trilogy este fabricat in Italia.
Are un sistem de pliere tip umbrela foarte comod cu o singura mana.
Plierea tip umbrela este insa mai voluminoasa decat, de exemplu, la carucioarele Maclaren.
Greutate mai mare fata de alte carucioare cu pliere tip umbrela: 12,5 kg (sasiu+scaun sport) fata de caruciorul Maclaren Quest ~7 kg.


Cel mai rapid carucior din lume


Un viitor tata englez a fost atat de entuziasmat la aflarea vestii ca va avea un copil incat s-a gandit sa ii faca o surpriza viitorului copil: a construit cel mai rapid carucior din lume, dotandu-l cu un motor de 125 centimetri cubi si cu patru viteze. I-a adaugat apoi si o platforma cu doua roti pregatindu-se sa faca plimbari impreuna cu bebelusul la viteza de 80 km/h. Din motive lesne de inteles, la nasterea copilului mama nu i-a permis tatalui sa testeze acest gadget pe copilul lor. Englezul s-a consolat insa cu inscrierea in Cartea Recordurilor. 



marți, 30 octombrie 2012

Istoria carucioarelor pentru copii: Episodul 1

Desi in zilele noastre pare imposibil sa cresti un copil fara a avea un carucior, fie el cat de ieftin si neaccesorizat, carucioarele pentru copii au o istorie destul de lunga, inainte de aparitia acestora femeile gasind alte metode de a isi purta copii.

Stiti cum isi purtau mamele din triburile indienilor copii? Intr-un fel de accesoriu, o combinatie intre sezlong marsupiu si sling numit cradleboard.

Femeile din triburile indiene isi transportau copiii in primele luni de viata in asa numitele "cradleboard". Cu ajutorul acestora, femeile ii duceau pe bebelusi in spate, avand bratele libere pentru a putea munci!!. Aceste cradleboard aveau spatele intarit pentru a proteja colocana vertebrala a micutilor, suport pentru picioare si o zona intarita in jucrul capului pentru a ii proteja de eventuale lovituri dar si de soare si vant.







sursa foto: hem.passagen.se, penn.museum, wikipedia

vineri, 26 octombrie 2012

Caruciorul Quinny Zapp


Caruciorul Quinny Zapp este un carucior usor si compact, cu un design minimalist care atrage privirile. Este perfect pentru oras si pentru familii active, care calatoresc des cu masina, trenul sau avionul.

Caruciorul Quinny Zapp are 4 roti, desi pare a fi un carucior cu 3 roti, cea din fata fiind dubla. Roata frontala are o manevrabilitate mare, 360º, si poate fi blocata. Rotile au rulmenti, ruland foarte usor. Este dotat cu frana de pizior foarte usor de activat si dezactivat.
Poate fi folosit de la 6 luni sau inca de la nastere impreuna cu scaunul auto/scoica auto pentru copii Cabriofix sau Pebble Maxi-Cosi.
Caruciorul a fost inlocuit cu varianta Quinnt Zapp Extra care a rezolvat intr-un fel faptul ca Zapp nu se poate rabata pentru pozitia de somn. Inconvenientul lui Zapp Extra este insa ca se poate plia la fel de mic cadrul, insa scotand sezutul caruciorului care nu poate fi pliat.

Accesorii:
-          Husa de ploaie
-          Geanta de transport
-          Adaptor pentru scoica auto
-          Parasolar cu fereastra pentru a putea vedea copilul
-       Cosul de cumparatuir de cumpara separat

Avantaje:
-          Se pliaza la dimensiuni foarte mici. A fost singurul carucior de pe piata care poate fi folosit de la nastere (cu scoica auto) care sa aiba loc in portbagajul unui Mini!!
-          Se manevreaza foarte usor, il poti impinge cu un deget (la propriu)
-          Are un design si culori super!
-          Manerele sunt ergonomice, confectionate din plastic tare (fata de cele din spuma care retin murdaria si nu pot fi curatate usor)

-       Materialul textil din care este confectionat caruciorul este de calitate premium.
Dezavantaje:
-          Nu pare foarte bine inchegat deoarece, pentru ca se pliaza la dimensiuni foarte mici are multe articulatii
-          Spatarul nu se poate inclina pe spate pentru pozitie de somn si copilul nu doarme prea bine in el. 
-          Desi este recomandat de la 6 luni, un copil de 6 luni, care nu poate sta inca bine la aceasta varsta in sezut, nu sta deloc confortabil in el. Din practica, il recomand de la 10-12 luni.
In concluzie, nota mea pentru acest carucior este 9. Singurul dezavantaj care conteaza cu adevarat este faptul ca nu se poate lasa pe spate. Raportul calitate/pret este foarte bun. Faptul ca este usor, ca se pliaza la dimensiuni minime, manevrabilitatea si calitatea materialelor il fac o alegere buna pentru un parinte activ, care calatoreste mult si locuieste in oras.
Competitorul caruciorului Quinny Zapp la capitolul greutate mica si pliere compacta sunt Carucioarele Maclaren Volo, Globetrotter, Triumph, insa acestea nu au posibilitatea de a atasa o scoica auto pentru bebelusi si au lungime mult mai mare pliate (tip umbrela).

vineri, 5 octombrie 2012

Carucioarele Inglesina Zippy nu se vor mai produce incepand cu 2013

Carucioarele Inglesina Zippy, Zippy Free, Zippy System si Zippy System Free nu se vor mai produce incepand cu colectia 2013.

In Romania sunt printre cele mai apreciate si vandute sisteme de carucioare 3 in 1 (dintre carucioarele de brand). Nu se stie care a fost motivul pentru care cei de la Inglesina au decis sa scoata din productie acest model. Probabil ca lanseaza modele imbunatatite. Deci, cei carora le place acest model de carucior trebuie sa se grabeasca sa cumpere ce mai este acum in stoc prin magazinele fizice si on-line.

Odata cu lansarea colectiei 2013, care include noi culori pentru produsele consacrate, se vor lansa si 2 noi modele de carucioare sistem: Zippy Evo si Trilogy, un nou model de carucior sport: Trilogy si un nou model de scaun auto pentru grupele 0-1/0-18 kg: Magellano


marți, 18 septembrie 2012

Mama biciclista

Nu-i asa ca aceasta mama a gasit o metoda ingenioasa de a ii transporta pe cei 6 copii? :-)


vineri, 31 august 2012

“Poetry in motion” by Maxi-Cosi, Quinny & Romero Britto



Maxi-Cosi si Quinny au lansat pe 23 august 2012 un model de carucior Moodd in editie speciala impreuna cu designerul de origine braziliana Romero Britto. 



Colectia a fost prezentata pentru prima data in galeria artistului pop, Britto Central din Beach, Florida. La eveniment Romero si Pilar Steinborn, o celebritatea din lumea modei si in acelasi timp mama, au vorbit despre arta de a fi parinte si despre influenta artei in viata unui copil.


Cadrul caruciorului, care in editia obisnuita este negru sau alb este in editia Britto pictat in culori foarte intense intr-o combinative de cubism cu graffiti. 
Caruciorul Moodd poate fi folosit pentru copii inca de la nastere si pana la ~3 ani. Este un carucior tip "All-Terrain & Joggers". Se pliaza usor si... se depliaza automat printr-o sinfgura apasare de buton. Este reversibil, copilul putand sta cu fata spre parinte sau spre sensul de mers. Are pozitie de inclinare a spatarului aproape la 180 grade putand astfel fi folosit de la nastere. Are toate rotile cu suspensii. Materialul textil este special, impotriva apei si a murdariei. Include cos de cumparaturi (pentru maximum 5 kg), husa de ploaie, parasolar (cu protectir 50 UV+) si bara frontala detasabila si adaptori pentru scoica auto. Este compatibil cu scoicile auto Maxi-Cosi sau Bebe Confort sau cu landouri Maxi-Cosi/Quinny.


Caruciorul costa ~800 $ (fata de 700 $ editia obisnuita) si poate fi cumparat impreuna cu alte accesorii cu acelasi design spectaculos:-          Un insert (negru, rosu sau albastru) fara de care caruciorul nu poate fi folosit si care costa inca 100 $ (deci caruciorul costa practice 900 $) :-)
-          Scoica auto Mico – 250$, (model disponibil doar in USA. In Europa se comercializeaza doar 3 modele de scoica auto pentru bebelusi marca Maxi-Cosi: Pebble, Cabriofix, Citi )
-          Umbreluta – 50 $ si
-          Parasolare auto 25 $.Daca va gandeati sa faceti acum comanda pentru ca nu mai puteti trai fara acest carucior va anunt ca, din pacate, momentan se poate cumpara doar pe baza de precomanda, fiind disponibil abia din 15 septembrie 2012 si deocamdata doar in USA. 

Este un model cu un design ametitor, de care eu personal pur si simplu m-am indragostit. Cine mai crede acum ca Stokke are cel mai cool design pentru carucioare? J. Cand vom vedea prima data un astfel de carucior in parcurile din Bucuresti.Pentru cei care nu cunosc foarte multe despre Britto, voi face o scurta prezentare a artistului.

Romero Britto s-a nascut in anul 1963 in Recife, Brazilia. Autodidact inca de la o varsta frageda a inceput prin a picta pe hartie de ziar. In 1983 a calatorit la Paris unde a intrat in contact cu operele lui Matisse si Picasso care si-au pus amprenta asupra stilului sau. Britto combina influente din cubism cu pop pentru a crea un stil aparte pe care  The New York Times il descrie ca “emana caldura, optimism si dragoste.” Britto a declarat ca “prin arta mea sper sa inspir caldura, creativitate si fericire”. “Sper, de asemenea, sa ofer un design care sa le inspire pe mamicile, taticii si copiii din intreaga lume”. 

vineri, 24 august 2012

Caruciorul Nuna Pepp


Vom incepe cu prezentarea unuia dintre carucioarele mele preferate: Caruciorul Nuna Pepp.



Carucior Pepp marca Nuna este un carucior recomandat copiilor de la nastere pana la 15 kg.

Caruciorul este detinator al multor premii de renume. Martijn Van Gelderen, designerul caruciorului, este castigator al Dutch Design Awards 2009 pentru caruciorul NUNA. Este un carucior inovator, cu un design special, confortabil atat pentru copii cat si pentru parinti. Daca apreciati designul de calitate, acest carucior pentru copii poate fi una dintre variantele pe care sa le luati in calcul.
Este un carucior pentru oras, nu pentru terenuri accidentate, drumuri de tara, plaja sau munte.



Pentru acest carucior se pot cumpara separat o multime de accesorii optionale: umbreluta, plasa anti-insecte, husa de ploaie, husa de iarna, geanta pentru transportul caruciorului, pernuta suport pentru carucior, adaptor pentru scoica Maxi-Cosi, Cybex sau Nuna, scoica auto Pipa. (disponibile la data scrierii articolului)

Editia din 2012 a caruciorului Nuna Pepp adduce 2 imbunatatiri importante fara de editiile anterioare: 
- suportul pentru picioare care se poate ridica asigurand un plus de confort copilului, acesta putand sta cu piciorusele intinse. Nu stiu daca este cel mai confortabil pentru un bebelus, insa recomand sa folositi si o scoica compatibila: Pipa - Nuna, Cybex - Aton sau Maxi-Cosi - Citi SPS sau Cabriofix

- ferestruica din capotina sau fereastra care ii permite acum parintelui sa isi supravegheze bebelusul.



Acest carucior iese in evident si prin culorile special ale materialului textile: galben-Yellow, rosu-Scarlet, mov-Wineberry, albastru-Emerald, gri-Sand, negru-Night, crem-Bisque (culori disponibile pana la data scrierii articolului)




- 3 pozitii de inclinare a spatarului pana aproape orizontal, cam 170 grade
- Dimensiunile caruciorului deschis: 95/105 (inaltime) X 55 cm (latime) X 26 cm (adancime)
- Dimensinile caruciorului pliat : 71 cm (inaltime) X 55 cm (latime) X 26 cm (adancime)
- Greutatea caruciorului: 7,9-8,6 kg, in functie de accesoriile incluse





PROS 

-Caruciorul este foarte usor de manevrat.
-Culorile variate in nunate frumoase.
-Manerul este reglabil pe inaltime.
-I se poate atasa o scoica auto, atat marca Nuna, cat si celebrele Cybex Aton si Maxi-Cosi Citi SPS sau Maxi-Cosi Cabriofix.
-Designul si culorile "mai altfel".
-Pliere si depliere facila, cu o singura mana.

CONS

-Este un pic cam greu fara de alte carucioare din aceeasi categorie (de exemplu Maclaren Quest 2012 6,1 kg fara copertina si cos de cumparaturi sau vechiul Maclaren Quest care avea 5,5 kg fara aceleasi accesorii).
-Nu este chiar ultracompact, asa cum se promoveaza. Se pliaza gen carte, nu gen umbrela, insa acestea din urma sunt cele mai compacte.
-Nu i se poate atasa un landou.
-Nu are bara frontala, ceea ce pentru unii parinti poate fi un dezavantaj. 
-Mecanismul de inclinare a spatarului este un pic greoi, cu 2 fermoare.
-Inchiderea hamurilor este un pic greoaie, trebuie prinse pe rand partea de sus cu partea din mijloc si apoi introdus in clips, separat pentru fiecare parte, dreapta si stanga.

Puteti vedea aici un filmultet cu review-ul acestui carucior si clipul de prezentare a caruciorului realizat de cei de la Nuna(atentie, ambele sunt pentru varainta veche a caruciorului, cea fara suportul pentru picioare si vizor)

http://www.which.co.uk/baby-and-child/baby-transport/reviews-ns/pushchair-first-look-video-reviews/nuna-pepp/
http://www.youtube.com/watch?v=nzgy-Txc1q8

Poate fi cumparat de AICI dar se plateste transportul sau de AICI unde au transport gratuit sau de AICI unde au transport gratuit si o promotie cu huse bonus.

NOUL MODEL NUNA PEPP DELUXE CU SUPORT PENTRU PICIOARE CLASIC in acest articol
http://carucioare-copii-review.blogspot.ro/2013/05/noul-carucior-nuna-pepp-deluxe.html

In LUNA IULIE 2014 caruciorul Nuna Pepp are un pret mai mic. Detalii, AICI, la emag.
7.9 kg – 8.6 kg (in functie de accesoriile incluse)