luni, 20 august 2012

Cum aleg caruciorul?

Cum aleg caruciorul? 


Cum aleg caruciorul


Inainte de a cumpara un carucior, multi dintre noi si-au pus o multime de intrebari si-au intrebat prietenii, cunoscutii sau pur si simplu au cautat pe Internet: "cum aleg caruciorul", "ce fel de carucior sa alg", "ce carucior recomandati", etc. Am facut si eu acelasi lucru insa in limba romana am gasit mai mult informatii trunchiate. Cele mai utile mi-au fost blogurile si unele site-uri din UK.

Inainte de a cumpara trebuie sa va ganditi la urmatoarele aspecte:


  1. - ce varsta are copilul pentru care voi folosi caruciorul?: un nou-nascut sau un copil mai mare de 6 luni; un singur copil, gemeni sau tripleti, etc
  2. - unde locuiesc?: la casa cu curte sau la apartament de bloc
  3. - unde voi folosi cu precadere caruciorul?: in oras, pe asfalt sau mai mult pe teren accidentat, la tara, la munte, la mare
  4. - voi calatori des cu copilul in masina?
  5. - voi calatori des cu copilul in avion?
  6. - cine va folosi caruciorul in afara de mine si copil?: sotul, bona, bunicii copilului
  7. - doresc sa am si alti copii in viitor?
  8. - ce buget am pentru cumpararea unui carucior?
  9. - in ce luna se naste copilul



1. - Exista carucioare care se pot folosi inca de la nastere si carucioare care se folosesc incepand cu 6 luni. Carucioarele cu landou sau al caror spatarul se lasa pe spate la 180 grade se pot folosi pentru bebelusi inca de la nastere. Carucioarele care pot fi folosite incepand cu 6 luni au spatarul fix sau rabatabil partial. Atentie, carucioarele cu sparat fix, desi sunt recomandate inca de la 6 luni, nu sunt confortabile pentru copii atat de mici. La 6 luni multi copii nu stau inca bine in fundulet si adorm in carucior de multe ori. Or pozitia acestor carucioare nu este tocmai confortabila. Din experienta pot spune ca am folosit  un carucior care pentru 0-6 luni avea atasata scoica si care se presupunea ca poate fi folosit fara scoica auto dupa 6 luni. Am fost nevoita sa cumpar un alt carucior, care avea sparat rabatabil si abia dupa 8-10 luni am putut s ail folosim pe cel cu spatar fix care era recomandat de la 6 luni.

2. - Daca locuiti la casa cu curte si puteti depozita caruciorul in garaj, sub scara, hol, etc, puteti alege un carucior mai mare si mai solid, mai confortabil pentru copil. Daca locuiti intr-un apartament de bloc este bine sa alegeti un carucior care se pliaza cat mai compact. Nu uitati sa masurati usa de la intrare si usa de la lift si sa le comparati cu dimensiunile carucioarelor. 

Insa, daca locuiti intr-un apartament de bloc, trebuie sa masurati dimensiunile liftului si ale usilor de acces si sa le comparati cu cele ale caruciorului bebelusului pentru a nu avea surprize neplacute. Nu ati fi singurii care s-au trezit ca nu le incape carucioarul in lift sau pe usa de la intrare. Da, da, nu glumesc, sunt destule cazuri in care ajunsi acasa cu caruciorul constata ca nu are loc in lift sau pe usa! 

De asemenea, daca locuiti la bloc unde aveti de urcat si coborat scari este recomandat sa achizitionati un carucior mai usor. Faceti un calcul cat inseamna greutatea caruciorului+greutatea unui copil de 1 an+bagajele sau cumparaturile din cos si o sa va speriati.

3. - Daca locuiti intr-un oras cu trotuare si strazi ca-n palma puteti sa folositi orice tip de carucior, inclusiv pe cele cu roti mici. Dar cum in Romania este mai greu sa gasesti asa ceva, cel mai util ar fi sa cumparati un carucior cu roti de marime medie, de preferat cu suspensii. Daca locuiti intr-un oras la mare sau la munte sau pur si simplu mergeti des pe plaja sau in excursii, carucioarele cu roti mari, gonflabile sunt cele mai potrivite.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu